• personbil/varebil
  • tyngre KJØRETØY

finn verksted

velg tjenester :

nyheter

Gjør det enkelt for deg selv- sjekk inn på et av våre DEKKHOTELL!

Stadig flere bilister velger å la profesjonelle ta seg av hjulskift og lagring av hjulene mellom sesongene. Du sparer plass i bod og garasje, blir innkalt når tiden for hjulskift er der, samt at dine dekk og felger blir både vasket og inspisert for slitasje, skader o.l. Prisen på dette er langt fra avskrekkende, derfor er dette i sterk vekst.

Dersom du velger å la andre ta seg av hjulskiftet ditt så har vi en sterk anbefaling: Styr unna alle de mer eller mindre useriøse aktørene som popper opp når skiftesesongen nærmer seg. Det er såvidt mange feil som er mulig å gjøre at fagkunnskap her har blitt stadig viktigere. Hjul skal på riktig posisjon, det skal benyttes riktige bolter, dekktrykksovervåkning må kanskje oppdateres og alt skal trekkes til med riktig moment osv.

Vi gjentar vår oppfordring: Gjør det både enkelt og trygt for deg selv, sjekk inn på et av våre dekkhotell!

5. April 2018

Hvilket vinterdekk er BEST for DEG?

 

Også denne sesongen dukker det opp tester av vinterdekk i ulike media. For den "middels interesserte" kan slike tester være både opplysende og forvirrende.

Det benyttes mange ord og uttrykk, ulike egenskaper vektlegges forskjellig, og testene inneholder faktisk også ofte presiseringer av at ikke alle sluttbrukere vil rangere dekkene likt.

...

Vårt råd er at du oppsøker en seriøs dekkforhandler, forteller hva som er viktig FOR DEG, og så vil forhandleren kunne anbefale det dekket som passer best for ditt bruk.

Hos Fagdekk har vi et bredt utvalg av ulike merker, og kan bistå slik at du får trygge, gode og slitesterke dekk til riktig pris.

Her kan du lese årets test av vinterdekk: https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2017/

 

10. October 2017

Ny generasjon punkteringssikre dekk fra Bridgestone

Bridgestone som er en av verdens største dekkprodusenter lanserer nå DRIVEGUARD, en helt ny generasjon dekk som er punkteringssikre. Kort fortalt så betyr dette at du kan kjøre videre inntil 8 mil i en hastighet på 80 km/t etter at lufta har forsvunnet. Dette gjør at du kan fortsette til nærmeste dekkverksted, eller til du kommer bort fra en situasjon som av ulike grunner gjør det utrygt å bytte hjul der punkteringen skjedde.

Se og hør mer om dette på disse filmsnuttene:

https://www.dropbox.com/s/eb4gp29lu4d2uog/DGS%2021%20sek.mov?dl=0

https://www.dropbox.com/s/0m24qywtlszbovm/DGS%20tegnefilm..mov?dl=0

 

19. April 2017

Styr unna useriøse hjulskiftere!

Så er tiden kommet for sesongens hjulskift. Mange steder lyser det nå plakater mot oss der diverse lag, organisasjoner og mer eller mindre seriøse bedrifter reklamerer med hjulskift til fantastisk lave priser.

Vi anbefaler på det sterkeste å styre unna disse.  Det å gjøre et sesongskift av hjul har en lang rekke feilkilder som kan føre til både problemer og direkte farlige situasjoner. Vi nevner kort noen:

1. Mange dekk har rulleretning, og må settes på riktig side av bilen

2. Biler med TPMS (dekktrykksovervåkning) må håndteres særskilt, her må det kunnskap til

3. Settes jekken på feil sted på bilen så kan dette føre til skader

4. Ofte er det ulike hjulboltlengder på sommer- og vinterdekkfelger- dette MÅ gjøres riktig

5. Hjulbolter må trekkes til med moment, for lite og mye kraft er like feil

Særlig de to siste punktene er viktig, feil boltlengde eller for dårlig tiltrukkede bolter kan føre til at hjul løsner og livsfarlige situasjoner kan oppstå.

Vedlagte link fører til en gammel artikkel om problemet med useriøse hjulskiftere, Statens Vegvesen advarer også mot å benytte seg av disse: http://www.varden.no/nyheter/statens-vegvesen-advarer-mot-useriose-hjulskiftfirmaer-1.1346500

Moralen er klar: Oppsøk fagfolk, vi er klare til å hjelpe deg!

16. April 2017

6 nye medlemmer i Fagdekk

Med virkning fra 1. januar har vi gleden av å ønske ikke mindre enn 6 nye medlemmer velkommen i Fagdekks kjede av dekkverksteder i Norge. Disse er spredt fra nord til sør:

  • Dekksenteret Kragerø AS

  • Overaae AS, avd Orkanger

  • Overaae AS, avd. Trondheim

  • Overaae AS, avd. Stjørdal

  • Bil & Dekk Service AS, avd Hesseng

  • Bil & Dekk Service AS, avd Kirkenes

Alle disse er veletablerte og veldrevne verksteder som passer perfekt inn i vår sammenslutning av gode tilbydere av dekk og dekkrelaterte produkter og tjenester. Nøyaktige adresser, kontaktdata og tjenestetilbud på disse og våre øvrige medlemmer finner du på forhandlersøket.

Vi ønsker disse 6 velkommen til Norges største dekk-kjede, og følger du med på oss videre så skjer det MYE spennende i 2016!

4. January 2016

Glatte vinterdekk kan ha en forklaring

I disse dager får vi en del henvendelser fra bilister som fortsatt har «brukbar» mønsterdybde i vinterdekkene, men som likevel opplever at de har dårlig grep på snø- og isføre.

Dette kan skyldes at vi hadde en veldig mild vinter i fjor, samt at høsten i år har vært UVANLIG varm til langt ut i november. Dette har ført til at vinterdekkene har blitt utsatt for høyere temperaturer og hardere underlag enn de optimalt sett er konstruert for. Dette har nærmest «herdet» gummien, slik at den fleksibiliteten de engang hadde er blitt betydelig dårligere. (Har du sommerkjørt dine piggfrie vinterdekk så kan du bare kaste dem med en gang- de er ødelagt og vil ALDRI gi deg godt vintergrep igjen)

Studerer vi slike «overopphetede» vinterdekk så kan vi også i enkelte tilfeller se at de flises opp mellom sikk-sakk sporene som er lagt inn i blokkene, slik du kan se på dette bildet. (På fagspråket kaller vi disse sporene for «seipinger»)

Kom innom oss og be om en gratis sjekk av dekkene dine hvis du sliter med fremkommelighet, styreevne og bremselengde på vinterføre.

17. November 2016