• personbil/varebil
  • tyngre KJØRETØY

finn verksted

velg tjenester :

nyheter

Hvilket vinterdekk er BEST for DEG?

 

Også denne sesongen dukker det opp tester av vinterdekk i ulike media. For den "middels interesserte" kan slike tester være både opplysende og forvirrende.

Det benyttes mange ord og uttrykk, ulike egenskaper vektlegges forskjellig, og testene inneholder faktisk også ofte presiseringer av at ikke alle sluttbrukere vil rangere dekkene likt.

...

Vårt råd er at du oppsøker en seriøs dekkforhandler, forteller hva som er viktig FOR DEG, og så vil forhandleren kunne anbefale det dekket som passer best for ditt bruk.

Hos Fagdekk har vi et bredt utvalg av ulike merker, og kan bistå slik at du får trygge, gode og slitesterke dekk til riktig pris.

Her kan du lese årets test av vinterdekk: https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2017/

 

10. October 2017

Ny generasjon punkteringssikre dekk fra Bridgestone

Bridgestone som er en av verdens største dekkprodusenter lanserer nå DRIVEGUARD, en helt ny generasjon dekk som er punkteringssikre. Kort fortalt så betyr dette at du kan kjøre videre inntil 8 mil i en hastighet på 80 km/t etter at lufta har forsvunnet. Dette gjør at du kan fortsette til nærmeste dekkverksted, eller til du kommer bort fra en situasjon som av ulike grunner gjør det utrygt å bytte hjul der punkteringen skjedde.

Se og hør mer om dette på disse filmsnuttene:

https://www.dropbox.com/s/eb4gp29lu4d2uog/DGS%2021%20sek.mov?dl=0

https://www.dropbox.com/s/0m24qywtlszbovm/DGS%20tegnefilm..mov?dl=0

 

19. April 2017

Styr unna useriøse hjulskiftere!

Så er tiden kommet for sesongens hjulskift. Mange steder lyser det nå plakater mot oss der diverse lag, organisasjoner og mer eller mindre seriøse bedrifter reklamerer med hjulskift til fantastisk lave priser.

Vi anbefaler på det sterkeste å styre unna disse.  Det å gjøre et sesongskift av hjul har en lang rekke feilkilder som kan føre til både problemer og direkte farlige situasjoner. Vi nevner kort noen:

1. Mange dekk har rulleretning, og må settes på riktig side av bilen

2. Biler med TPMS (dekktrykksovervåkning) må håndteres særskilt, her må det kunnskap til

3. Settes jekken på feil sted på bilen så kan dette føre til skader

4. Ofte er det ulike hjulboltlengder på sommer- og vinterdekkfelger- dette MÅ gjøres riktig

5. Hjulbolter må trekkes til med moment, for lite og mye kraft er like feil

Særlig de to siste punktene er viktig, feil boltlengde eller for dårlig tiltrukkede bolter kan føre til at hjul løsner og livsfarlige situasjoner kan oppstå.

Vedlagte link fører til en gammel artikkel om problemet med useriøse hjulskiftere, Statens Vegvesen advarer også mot å benytte seg av disse: http://www.varden.no/nyheter/statens-vegvesen-advarer-mot-useriose-hjulskiftfirmaer-1.1346500

Moralen er klar: Oppsøk fagfolk, vi er klare til å hjelpe deg!

16. April 2017

6 nye medlemmer i Fagdekk

Med virkning fra 1. januar har vi gleden av å ønske ikke mindre enn 6 nye medlemmer velkommen i Fagdekks kjede av dekkverksteder i Norge. Disse er spredt fra nord til sør:

  • Dekksenteret Kragerø AS

  • Overaae AS, avd Orkanger

  • Overaae AS, avd. Trondheim

  • Overaae AS, avd. Stjørdal

  • Bil & Dekk Service AS, avd Hesseng

  • Bil & Dekk Service AS, avd Kirkenes

Alle disse er veletablerte og veldrevne verksteder som passer perfekt inn i vår sammenslutning av gode tilbydere av dekk og dekkrelaterte produkter og tjenester. Nøyaktige adresser, kontaktdata og tjenestetilbud på disse og våre øvrige medlemmer finner du på forhandlersøket.

Vi ønsker disse 6 velkommen til Norges største dekk-kjede, og følger du med på oss videre så skjer det MYE spennende i 2016!

4. January 2016

Glatte vinterdekk kan ha en forklaring

I disse dager får vi en del henvendelser fra bilister som fortsatt har «brukbar» mønsterdybde i vinterdekkene, men som likevel opplever at de har dårlig grep på snø- og isføre.

Dette kan skyldes at vi hadde en veldig mild vinter i fjor, samt at høsten i år har vært UVANLIG varm til langt ut i november. Dette har ført til at vinterdekkene har blitt utsatt for høyere temperaturer og hardere underlag enn de optimalt sett er konstruert for. Dette har nærmest «herdet» gummien, slik at den fleksibiliteten de engang hadde er blitt betydelig dårligere. (Har du sommerkjørt dine piggfrie vinterdekk så kan du bare kaste dem med en gang- de er ødelagt og vil ALDRI gi deg godt vintergrep igjen)

Studerer vi slike «overopphetede» vinterdekk så kan vi også i enkelte tilfeller se at de flises opp mellom sikk-sakk sporene som er lagt inn i blokkene, slik du kan se på dette bildet. (På fagspråket kaller vi disse sporene for «seipinger»)

Kom innom oss og be om en gratis sjekk av dekkene dine hvis du sliter med fremkommelighet, styreevne og bremselengde på vinterføre.

17. November 2016

Ble dekkene dine ULOVLIGE 1. november?

I vinterhalvåret er det lovpålagt å ha minimum 3 millimeter mønsterdybde i dekkene på person- og varebiler. Sommerstid er det lovlig å kjøre med mønsterdybde helt ned i 1,6 millimeter. Dette betyr at hvis du fortsatt kjører på sommerdekk, og disse har mellom 1,6 og 3 millimeter mønsterdybde så ble det faktisk ULOVLIG å kjøre på disse fra 1. november! (I Nord-Norge allerede fra 15. oktober)

Slik sjekker du mønsterdybden enkelt: Stikk en fyrstikk inn i mønsteret, tegn en strek kant-i-kant med gummien, og mål med en linjal hvor dypt mønsteret er. Bildet viser hvordan dette gjøres. Har du MINDRE enn 3 millimeter mønsterdybde så risikerer du både bot, prikker og til og med avskilting av bilen hvis dekkene dine er blankslitte.

Hvis du er usikker på noe, oppsøk din nærmeste Fagdekkforhandler- vi kan gi deg gode råd!

2. November 2015