nyheter

21. September 2018

Sommerkjørte vinterdekk er glatte!

Undersøkelser har vist at mange bilister kjører på sine piggfrie vinterdekk gjennom hele sommeren. Dette gir dårlig grep på vått, dårligere stabilitet og unødvendig mye slitasje på dekkene.

 

Det største problemet dukker likevel ikke opp før høsten kommer. Vinterdekkene har da vært utsatt for belastninger som de ikke er konstruert for, særlig gjelder dette de høye temperaturene som sommerkjøring medfører. Dekkene vil da ha BETYDELIG redusert grep på snø og is, mye mer enn kjørelengden skulle tilsi. Har du kjørt på vinterdekk i sommer så vil du altså kunne få en meget ubehagelig overraskelse når snøen faller.

Fagdekk oppforder alle som har "sommerkjørte vinterdekk" til å oppsøke sin lokale forhandler og få disse kontrollert før høsten melder sin ankomst.

Vil du sjekke om mønsterdybden er innenfor det loven tillater (min. 3 millimeter på vinterdekk) så kan du gjøre testen med et kronestykke. Stikk mynten inn i dekkmønsteret, da skal hele teksten på siden av mynten forsvinne. Ser du teksten, er dekket for mye slitt.