nyheter

24. March 2018

Gode tips ved skifte til sommerdekk

Endelig er vinteren historie og det nærmer seg tiden for sommerdekk på bilen. Først det lovmessige: I Sør-Norge MÅ piggdekkene være tatt av senest mandag 13. april, og i Nord-Norge senest 1. mai- med mindre du kan sannsynliggjøre at du trenger dem etter disse datoer.

Dette betyr at dekkbutikkene har stor pågang rett etter påske, det kan altså være lurt å sjekke åpningstider, muligheter for timebestilling og lignende. Har du sommerdekkene på... dekkhotell så får du kanskje til og med en innkalling- pass da på at du husker klokkeslettet.

Dersom du trenger NYE sommerdekk så kan det være lurt å tenke igjennom hva som er VIKTIG for deg når du skal velge dekk. Din lokale Fagdekkbutikk kan tilby deg flere ulike merker og modeller, der egenskapene er forskjellige. Skal du kjøre «sportslig» eller er du mest opptatt av å bruke minst mulig drivstoff? Dette er faktisk spørsmål som kan gjøre at det ene eller andre dekkmerket passer best til akkurat DEG. Vi er fagfolk og kan rettlede deg i jungelen av tilbud.

Fagdekk er Norges største dekk-kjede, vi har 74 verksteder over hele landet og vil gjøre vårt beste for at du skal blir fornøyd og skal kunne kjøre trygt med de dekkene vi anbefaler deg.

Når sommerdekkene er kommet på så er disse skrudd godt fast, men likevel skal hjulboltene ettertrekkes etter 5-10 mils kjøring. Kjør innom en bensinstasjon og gjør dette, så kan du samtidig ta en ekstra sjekk på lufttrykket.