nyheter

17. November 2018

Glatte vinterdekk kan ha en forklaring

I disse dager får vi en del henvendelser fra bilister som fortsatt har «brukbar» mønsterdybde i vinterdekkene, men som likevel opplever at de har dårlig grep på snø- og isføre.

Dette kan skyldes at vi hadde en veldig mild vinter i fjor, samt at høsten i år har vært UVANLIG varm til langt ut i november. Dette har ført til at vinterdekkene har blitt utsatt for høyere temperaturer og hardere underlag enn de optimalt sett er konstruert for. Dette har nærmest «herdet» gummien, slik at den fleksibiliteten de engang hadde er blitt betydelig dårligere. (Har du sommerkjørt dine piggfrie vinterdekk så kan du bare kaste dem med en gang- de er ødelagt og vil ALDRI gi deg godt vintergrep igjen)

Studerer vi slike «overopphetede» vinterdekk så kan vi også i enkelte tilfeller se at de flises opp mellom sikk-sakk sporene som er lagt inn i blokkene, slik du kan se på dette bildet. (På fagspråket kaller vi disse sporene for «seipinger»)

Kom innom oss og be om en gratis sjekk av dekkene dine hvis du sliter med fremkommelighet, styreevne og bremselengde på vinterføre.